Dovoljna si




Sad me dobro slušaj. Zatim upamti. Neka se ovo ureže u sve pore tvoga bića.
Ako ti kažu kako si previše glasna, nemoj im povjerovati. To ti govore oni što ne znaju pustiti svoga glasa, pa im tvoj smeta.
Ako ti kažu kako si previše tiha, ne vjeruj. To ti kažu jer te ne mogu čuti od buke vlastite iskrivljene važnosti.

Ako ti kažu kako nisi normalna jer imaš drugačije mišljenje od njihovog, nemoj im povjerovati. To govore oni što ni nemaju svoje mišljenje, već žive tuđa usađena ropstva o normalnosti. Lijepo im se zahvali, pusti ih neka nastave biti normalni i tuđi. A ti ostani „luda“ i svoja.
Kažu li ti kako si previše „teška“ za voljeti, razumi ih. To će ti reći oni kojima je teško voljeti i sebe, kamoli tebe. To su kukavice, ustrašene same sobom. Jer ljubav nikada nije i ne može biti preteška. Ako si nekome teška za voljeti, taj te nikada nije ni pokušao voljeti. Jer si ti, taman. Vjeruj mi. Savršeno si dovoljna. Pogotovo za voljeti i biti voljena. Lagana kao perce. Da, upravo takva kakva si. Voli sebe!

Ako ti slučajno govore kako nemaju vremena za tebe, ne nasjedaj. Umorni su, imaju previše posla, zapinju stalno u prometu, ne vide tvoje pozive, ne nasjedaj i ne zovi. Prihvati istinu. Ovo su izgovori. Nisi im u mislima. Imaj vremena za sebe. Jer si vrijedna.

Čuješ li slučajno kako bi te obasuli pažnjom, no jednostavno zaborave, ne vjeruj. Znaš ti dobro što je goruća želja. I znaš kako nikada nitko nije zaboravio svoju želju. Budi svoja želja. Taman si. Ti si najljepša želja na svijetu.

Viknu li ti kako si previše strastvena, ne boj se i ne gasi svoju strast, to je vatra života. Reći će ti to samo oni što ni sami nisu vatra, pa se boje kako ih tvoja ne bi zapalila.
Dobiješ li na izgovor svojih snova i želja odgovor kako su nemoguće i kako ti živiš u oblacima, ni na trenutak im nemoj povjerovati. To ti govore oni što žive tuđe snove i živote. Lijepo im se zahvali. I ostani u oblacima, a njih ostavi neka se nastave valjati u blatu.

Kažu li ti kako te jako vole, ali, ne nasjedaj. Iza ljubavi nema ali. Ljubav samo jest. Bez ičega prije ili kasnije. Čuješ li „volim te“ i vidiš strah u očima, to nije ljubav. Vole te, ali si previše malena, previše velika, otvorena, zatvorena, debela, mršava, sretna, tužna. To nije ljubav, to je izgovor. To nije ljubav, to je grižnja savjesti. Jer ne znaju voljeti ni sebe, kamoli tebe. I oprosti im.

Samo dobro upamti i neka se ovo ureže u sve pore tvoga bića! Nikada nisi bila. Nikada nećeš biti. Ni previše ni premalo. Stvorena si dahom vrhunskog Majstora. Stoga ne sumnjaj nikada u Njegov rad. Taman si za sve. Dovoljna si. Jedna jedina. Savršena. Idi i voli se. Idi i sijaj. Idi i živi. S tom spoznajom. Da jesi, savršeno dovoljna. Ni previše ni premalo. Taman, po mjeri. Upravo takva kakva jesi.


Primjedbe

Popularni postovi