Seks na eks k*o keks



Oduvijek je seks za mene bio jedna predivna stvar. Libido mi je bio toliki kako su me prijateljice za vrijeme razgovora o seksu premještale za stol sa svojim muževima, jer se meni uvijek dalo i nikada me nije boljela glava, pa su zaključile kako po pitanju seksa nisam žensko, već muško.  U zadnje vrijeme, ne mislim kako se radi o libidu, već osjećam nekakvo kolektivno zasićenje vezano uz temu seksa.

Budimo realni, svatko je od nas rođen sa seksualnošću i da to nije prirodna stvar, ne bismo se mi s tim rađali. Ne trebamo se ni lagati kako duži period bez seksa donosi frustraciju. Ja recimo, budem ekstremno živčana. Nemojte sada pomisliti kako je to jedini razlog zbog kojeg budem živčana. Dakle, seksualnost je prirodna pojava isto kao što je potreba za hranom prirodna pojava. Sad opet, danas nitko ne može reći kako je isfrustriran i nezadovoljan što se tiče ove primarne nagonske uloge seksa, koja nekad poprilično izmuči ako joj se ne posvetiš. Danas imaš milijardu verzija lutki na napuhavanje, jeftinih kvalitetnih vibratora s eBaya. Čujem kako su uzumili nekakve porno filmove u više dimenzija, pa ih  gledaš s 3D naočalama. Tamo možeš valjda birati hoćeš li zabijati u crne, bijele ili žute rupice. Malo šale nije naodmet. Hoću reći, primarna funkcija seksualnosti se danas bez problema izvršava.

Međutim, što je s onom drugom, ovdje nazvanom sekundarnom, dok je ustvari bitnija funkcija? Spajanje dviju osoba u seksualnom činu. Ovdje je seksualnost danas toliko dostupna te uistinu smatram kako neće proći previše vremena, te će nam nastupiti aseksualna era ( u prijevodu, razdoblje u kojemu seks više nikome nije „napet“). Zašto? Zato što se to događalo svaki put u povijesti kada je u nečemu došlo do zasićenja. Danas ti je lakše doći do seksa s drugom osobom, nego do parkinga na plaži. Seks je postao toliko iznenađujuć da ga se može izjednačiti s eventualnom imaginarnom izjavom Nives Celzijus kako će se ona „skinuti gola ako osvojimo ovo prvenstvo“. Svaka čast Nives, žena je pametna pa se ipak odlučila obući, svjesna kako će jedino oblačenje izazvati šok i reakciju javnosti. Tko još nije Nives vidio golu?

Podružim se s tinejdžerima ili adolescentima, zaboravila sam više otkad je dokad koje razdoblje, pa mi otkriju kako to danas kod njih ide. Imaju izbora koliko god žele. Znači imaju mrežu Badoou i mrežu Tinder. Okačiš slike, lajkaš se. Pošalješ poruku. Eto seksa, bez puno muke. Cure kažu kako su neki dečki toliko lijeni pa traže neka se dovezeš do njih jer im se ne da spuštati do drugog kvarta. Ne, brinite se, odhebala ga je. Ni starijima ništa manje nije dostupno. Seksualnost je u današnje vrijeme poprimila totalno oslobođenje. Teže je pronaći nekoga obučenog, nego svučenog.

Nisam djevica, osim po horoskopu. Sasvim sam moderna, no što je previše, previše je. Previše nečega nikada nije dobro. Niti na ovu, niti na onu stranu. Svatko ima svoje izbore, međutim, seksualnost bi trebala prijeći u nekakvu veću dimenziju. Ova u kojoj je stanje sada, stvorit će aseksualno društvo. Seks „hajde, brzo, skini se“, nekako je postao ravan vibratoru ili lutki na napuhavanje s Assosa.

Međutim, vođenje ljubavi dviju osoba je toliko rijetko, da je i to postalo žalosno. Za to trebaju dvije kompletne osobe, bez cigli na srcima, s dušom u očima. Za to treba puno više sreće i sasvim je rijetko. Međutim, ispunjava više nego milijardu milijardi  spojeva preko  Tindera ili ne znam ti ni ja čega.
Sjedimo tako na balkonu, ja, prijateljica i njen muž. Ona nas je oduvijek trpala u isti koš po pitanju libida. ( Ne, nismo nikad imali orgije, samo  prijateljski razgovaramo) Odjednom on progovara: „ Jel tako da se ponekad nakon seksa osjetiš nekako prazno?“. Prvi put smo se svo troje složili. Seks je postao toliko dostupan, neblizak i rasprostranjen, kako je evo, napetije i ispunjenije nasmijati se s nekim, pogledat u oči ili voditi razgovor. Čak je i meni opao libido. Ili sam prešla u veću dimenziju, nemam pojma. Svakako, kolektivno je vrijeme za promjene.


Primjedbe

Popularni postovi