Zašto nikad nisam vjerovala u horoskope i zašto sam povjerovala u doba korone (zezam se, i dalje ne vjerujem, samo vas želim pokušati nasmijati)





Oduvijek su mi etiketiranja bila neprihvatljiva i na širem planu, to će zauvijek biti tako. Vjerovanje u horoskop kod mene je uvijek bilo u svrhu razbibrige, tako će vjerovatno i ostati, no evo me doba „korone“ malčice natjeralo neka povjerujem.

Karantena kao takva i suživot nekoliko horoskopskih znakova. Ovo su informacije s terena, stoga nemojte zamjerati ako vas pogode u slabu točku, a pokušat ću navesti i jake točke.
Sudeći prema karakteristikama svoga znaka, najviše ću ogaditi upravo taj znak, jer je jedna Djevica prema horoskopu samokritična do bola.

Idemo dakle.

Majka, Djevica po horoskopu, Vaga u podznaku. Pakao sam po sebi. Dvije potpune oprečnosti u jednom. Jedna traži red, druga traži kreativni nered. Jedna slaže, druga razbacuje. Djevica se slomi od truda neka posloži sve izvana i iznutra, onako svojski ubije se od truda, jer su Djevice sadomazohisti. Trlja tako Djevica zadovoljno ruke, sve skupa par minuta, iliti puni dan. Kad, eto ti Vage. Vagi je dosadno. Kome ne bi bilo dosadno u strogom, Djevičanskom, hitlerovskom sistemu. Probudi se Vaga, pjeva, pleše, smije se, stvara s ljubavlju. Opuštena i sretna, uspjela je Djevici izvaditi metlu iz guzice. Je li Vaga malo zaspala, eto ti samokritične Djevice, ljuta ka pas, dočeka je nered, a mislila je kako je sve po PS-u. Trči za Vagom, lupa je po guzici, dovodi u red. Vaga ljuta kao pas, jer će joj opet trebati pitaj Boga koliko da osjeti život u sebi. No, pustimo generala neka misli kako vlada neko vrijeme, pa će umjetnička Vaga opet vratiti dašak života u sve to. Tako naizmjence.

Najgora moguća stvar u kombinaciji. Donošenje odluka. Hajde ti donesi odluku. Djevica traži savršenu odluku, a hajde mi recite, postoji li to? Ne postoji. Izvadili smo još jednu Djevičansku manu. Perfekcionizam. Vaga joj nikako ne može pomoći da donese odluku, jer jednoj Vagi treba prosječnih pola sata da odabere hoće li kupiti čokoladu s krupnim ili mljevenim lješnjacima ( s krupnim, u slučaju ako mi poželite kupovati). U svemu tome se pojavi neki nadnaravni glas, nazovimo ga Bogom i istjera obje u spontanu odluku. Ovim putem, kličemo Bogu svim bićem.
Dakle, zaključak. Glavna mana kombinacije je što je kombinacija ponekad nepodnošljiva za samu osobu, do te mjere, da sanja o izgradnji kolibe i potpunoj izoliranosti od svijeta. Dok se ne sjeti kako bi i u kolibi živjela u istoj kombinaciji. Udah, izdah, prihvati.

Dobre strane Djevice. Da pustite Djevicu neka dovede nešto u red (ali Vagu u tom slučaju treba uspavati), već bi nestala i ova „korona“, iskorijenila se glad u svijetu i tako dalje i tako šire. Ali, pod cijenu hitlerovskog režima, čime narod opet ne bi bio zadovoljan, jer bolje ti je i biti gladan nego pod režimom jedne Djevice. Jer Djevice su iznimno odgovorne.
Prijateljstvo. Ako imate Djevicu za prijatelja, to ne puštajte ni za živu glavu. To će da vas bezuvjetno voli, podržava, gine za vas, u svako doba dana i noći, pa čak i kad sami sebe ne možete podnijeti.
Dobre strane Vage. S Vagama je uvijek zabavno, spontane su, romantične, umjetničke, vesele i neodgovorne. Ako se želite zabaviti u ovom učmalom, koronskom vremenu, eto vam Vage.

Ostali znakovi u kući.

Dva Strijelca.

Ovdje ništa napisati ne mogu, izuzev, „pusti me stat“, „puštam vas stat“. Bože pomozi, pa što ispadne. Kada bih pisala, ispao bi dosadni Djevičanski traktat od tristo strana, Vaga bi poludjela i odvela me na kakvu zabavu. Stoga je bolje neka ne pišem. Vidite li sada, kako vam je bolje vjerovati u Boga negoli u horoskop. Dakle, „puštamo stat“. Najjednostavnije, najlakše i najbolje rješenje. S najboljim rezultatima.

Bik

U suživotu je kombinacija Bika i Djevice fenomenalna po pitanju dogovora oko praktičnih kućnih stvari i pitanju međusobne podrške, baš kao i empatije. Kada je Djevici najgore, Bik jedini vidi, čuje i olakša situaciju. Baš kao i obrnuto.  Što nije mala stvar, sudeći prema tome koliko Djevica sadomazohistički obradi samu sebe. Gdje nastaje problem?

Bik je izuzetno sposoban, ali je lijen. Bik je sklon manipuliranju kako bi prekrio svoju lijenost, a Djevica ne podnosi laganje. Djevica vidi Bikov potencijal, baš kao i lijenost. Onda zaplače od muke i plače tri dana. Vidi što bi sve mogao, samo da mrvicu mrdne tom lijenom guzicom. Bik čeka neka Djevica završi s histerijom, miče pogled, upre minimum snaga par dana, napravi čudo u tih par dana i čeka kad će nakon toga opet u zabušavanje, jer se njemu ne da. Kad je loše volje, ne diraj ga. Možeš kuckati koliko god hoćeš, Bik nikad neće priznati zašto je loše volje.
S Vagom se super slaže, jer tu nema nikakvog ubitačnog posla. Sve gdje nema ubitačnog posla, za Bika je super. Vagu voli jer ga ne davi, pušta ga da diše i pobogu, zajedno uživaju u hedonizmu. Kad je sve u redu, fenomenalan odnos. 

Kad gori pod nogama, idemo u tampon zonu. Tampon zona je? Kuhanje i žderanje. Idemo kuhati, bilo zajedno, bilo ja tebi ono što ti voliš, bilo ti meni. Nema tog problema kojeg u ovom odnosu ne može riješiti kuhanje.

Ovan

Također fenomenalan odnos. Ovnovi su tvrdoglavi, uvijek moraju biti u centru pažnje, čitav svijet se mora vrtjeti oko njih i kad je to u Ovnu zadovoljeno, od Ovna imate također puno pomoći. Ovan je čvrst, brzo donosi odluke, spretan je i brzo odrađuje konkretan posao. Dakle, imati Ovna je blagoslov, jer dok sve ostale ukućane motivirate neka uopće razmotre da vam pomognu, za to vrijeme vam je Ovan već sve uradio. S čvrstom izjavom: „Stara moja, nas dvije smo nahebale. Ja ne znam kako ćemo nas dvije ovo izdržat.“ Ako je dobre volje i u centru pažnje. Ako nije, to je već drugi par postola, to lupaju vrata, zatvara se u sobu i protestira da se čitava ulica ruši. U tom slučaju, Ovna samo treba pustiti na miru, dok ne povrati svoju važnost i snagu.

Tampon zona s Ovnom.

Ti si najbolja, najljepša, najpametnija. Da, ti. Za par minuta ponovite. S Ovnom treba znati i šutjeti, jer Ovan jednostavno, pa recimo to tako, mora pričati. Čim odem iz kuće, Vaga u meni se spasi, jer napokon može brbljati, pošto s Ovnom u kući, jednostavno ne možeš doći do riječi.
S Vagom se Ovan također super slaže, izuzev što Vaga mora pustiti Ovna da bude u centru pažnje. Tu ponekad dođe do malih nesuglasica. Baš kao što je i prevelika količina samovažnosti i centra pažnje, kada Vaga i Ovan u duetu haraju po kući. Svi ostali se osjećaju manjima od makovog zrna i to im ponekad udari na ego, ali ove dvije to i nije previše briga.

Sve u svemu, nisam nikad do ove „korone“ vjerovala u horoskop, pa niti sada. Samo znam kako moji ukućani dali sve na svijetu da Djevicu više ikad ne vide, pa za par dana plaču za njom, jer nitko ne zna bez nje, što će. Dok Vagu dočekuju široke ruke, sve dok im ne dopizdi pretjerana količina veselja, umjetnosti i plesanja po oblacima i to pobogu, u doba korone. Pa smak će svita, neki kažu.

Primjedbe

Popularni postovi